Gezocht: deelnemers voor een ontwikkelgroep, ten behoeve van nieuw ondersteunend aanbod voor adoptieouders

 

Adoptie kent bijzondere uitdagingen die elke adoptieouder zal herkennen. Daarom loopt het leven als adoptieouder altijd anders dan je van te voren kunt bedenken. Toch is het belangrijk om als ouder(s) de stabiele factor te kunnen blijven. De cursus die ik, samen met adoptieouders, wil ontwikkelen kan daar bij helpen.

Ik ben daarom op zoek naar adoptieouders die deel willen nemen aan een ontwikkelgroep om deze nieuwe cursus te ontwikkelen. De nadruk in de cursus ligt op het doen van fysieke oefeningen die op een directe manier ontspanning brengen, je stabiliteit vergroten, de  verbinding versterken én inzicht geven in complexe gevoelsvragen. Dat doen we door gebruik te maken van toegepaste aikido. Centraal daarin staat het vergroten van ons vermogen om te kunnen kiezen voor verbinding en harmonie, zodat we minder hoeven te vechten, of te vluchten.

Tijdens de cursus is er o.a. aandacht voor:

-  Ontspanning, balans en verbinding
-  Invloed van verwachtingen en verlangens
-  Omgaan met angst, onzekerheid, moeite en last
-  Mythe en werkelijkheid m.b.t. hechting en rouw
-  Invloed van roots en cultuur
-  Omgaan met procedures en hulpverlening

De cursus is gebaseerd op de cursus “De Kracht van Verbinding”, die al langer door mij wordt gegeven, maar nu speciaal wordt afgestemd op adoptievraagstukken.

Het gaat om 6 bijeenkomsten waarin je met andere adoptieouders actief aan de slag gaat. Data, tijd en locatie zullen in overleg worden vastgesteld. Mochten er kosten verbonden zijn aan je deelname, dan zullen die gering zijn.

Heb je interesse en/of wil je aanvullende informatie, neem dan contact met me op via 06 2737 1484, of stuur een berichtje naar hans@saam-leven.nl.

Hans de Win