Ondersteuning voor mensen met kanker

 

Deze cursus is gebaseerd op de cursus “De Kracht van Verbinding, die al langer door Hans de Win wordt gegeven, maar nu in samenwerking met Monique Gabriëlse en een ontwikkelgroep, speciaal wordt afgestemd op de vragen en uitdagingen van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Vanaf voorjaar 2020 willen we dit aanbod breder uitzetten.

Deze cursus ondersteunt en vergroot het eigen vermogen om het leven positief te beïnvloeden. De nadruk ligt op oefeningen die op een directe manier ontspanning brengen, je stabiliteit vergroten én inzicht geven in complexe gevoels- en levensvragen. Dat doen we door gebruik te maken van toegepaste aikido. Aikido is een vredeskunst. Daarin zien we uitdagingen niet als problemen, als iets wat je tegenhoudt, maar als iets wat je in beweging kan brengen.

Tijdens de cursus is er o.a. aandacht voor het omgaan met:

-  fysieke en niet fysieke last en pijn,
-  angst, onzekerheid, moeite en energie,
-  spanningen in je lichaam, je relatie, gezin en je sociale netwerk,
-  veranderingen die samenhangen met je ziekte en behandeling.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur waarin je met lotgenoten in een kleine groep actief aan de slag gaat. Heb je interesse en/of wil je aanvullende informatie, neem dan contact op met Hans de Win via 06 2737 1484, of stuur een berichtje naar hans@saam-leven.nl.